tirsdag 23. november 2010

Dagsrevyen vs. TV 2 Nyhetene

Dagsrevyen versus TV 2 Nyhetene

Dagsrevyen er nyhetsprogrammet til NRK og har sendetid klokka sju, etter TV2 nyhetene. Mens TV2 nyhetene sin sendetid varer i kun 20 min varer dagsrevyens program i 40 minutter, dobbelt så lenge.
Nyhetsinnholdet til TV2 Nyhetene er basert mye på nasjonale nyheter, og de legger mest vekt på de store nyhetene som massene er opptatt av. De går ikke så dypt inn i sakene som Dagsrevyen gjør, og innimellom kan det hende at man ikke får all informasjonen man ønsker.
Dagsrevyen har dobbel så lang sendetid og har derfor flere saker. Nyhetsprogrammet Dagsrevyen har mange flere nyhetsinnlegg en TV2 Nyhetene, og får dermed dekket et større nyhets spektrum. Reportasjene er mer variert, og de internasjonale nyhetene dekker de fleste verdensdeler. Dagsrevyen tar opp flere mindre saker enn TV2 nyhetene, og går mye dypere inn i de større sakene.

Personlig ser jeg veldig sjeldent på nyhetene, men hvis jeg skulle valgt min favoritt ville det vært Dagsrevyen. Det er en lengre sending, men igjengjeld er det mer detaljert og man får et større bilde av nyhetsverden, og ikke bare den delen som majoriteten bryr seg om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar